Ik wou zo perfect zijn voor mijn gezin… Maar ik heb geleerd dat niet perfect juist beter is!

Overal zag ik het voorbij komen op social media, de perfecte mama in het perfecte huishouden. En dat wou ik ook! Ik wou er altijd zijn voor iedereen die me nodig had, mijn zoontje, mijn lief,… Dus ik begon eraan te werken, want als iedereen dat kan, dan kan ik dat ook!

Een nieuwe job – een nieuwe crèche.

Hmm, misschien ben ik meer thuis als ik in vaste nachtpost ga werken? Ik werk wanneer iedereen thuis slaapt en ik slaap als iedereen van huis is. Prachtig toch?! En het verdient ook veel meer, win – win als je het mij vraagt! Maar, daar begon het nieuwe leven al meteen, een hele planning ivm de crèche en de avonden dat mijn lief weg moest,.. Dan maar een andere crèche dichter bij huis zodat ik hem kon gaan halen als ik wakker werd en hij meer tijd had voor zijn hobby na het werk.

Een heel nieuw ritme.

3 maanden ben ik bezig met nachtposten, 5 nachten per week. Ik geraak er maar niet aan gewend in het weekend om weer helemaal om te schakelen. En na die 3 maanden begin ik dat wel aardig te voelen. De gewoonte van ’s nachts wakker te zijn en overdag te slapen kruipt me in de kleren, met als gevolg dat ik dus vaak klaarwakker lig te staren naar de muren of naar het uur op mijn gsm. En je raad het al, overdag zo moe dat ik nergens zin in heb en dus ook een heel kort lontje heb. Jup ook vaker discussie om het minste dus,.. Zo hebben ze dus ook niets aan mij! Maar wat nu?

Aarde aan die “perfecte mama’s”

Uiteraard gaat mijn gezin voor op alles en wil ik zo graag dat alles perfect verloopt zoals bij al die mama’s op Instagram en Facebook! Maar dan vraag ik me af,.. hoe krijgen ze het in godsnaam klaar? Hebben ze iemand die hun huishouden doet, hun was en strijk, eten maakt… Heel vaak zie je de happy moments en dus enkel het goede leventje. Nooit zie je de momenten dat je kind 3x!! in eenzelfde nacht alles onderkotst (sorry voor de woordkeuze), in een straal, recht op mama gericht.. of mama die er per nacht wel 20x uit moet omdat de baby even bevestiging wil dat ie niet alleen is.  Het lijkt soms echt wel of die mama’s 24 uur meer hebben in een dag, ze krijgen dan zoveel gedaan én ze hebben nog tijd om fijn te spelen met hun kind(eren) en te gaan shoppen of samen de eendjes te gaan voederen in het park,..

44776249_487035701781432_3369356570461732864_n

Ik heb er ondertussen uit geleerd dat het allemaal maar plaatjes zijn. Ik geloof niet meer in dat perfect moederen zeg maar. Laat mij maar dagelijks sukkelen om het juiste ritme te vinden voor men zoontje, om beladen te worden door kusjes waarvan mijn gezicht en kledij vol kwijl hangt achteraf. De leukste tot nu toe: op het werk aankomen en de opmerking krijgen dat er snot op mijn mouw hing.. *krets krets het snot eraf*, voilà dat is weer proper! En ik moet zeggen, de blik in die mensen hun ogen is geld waard 😀 Net zoals die 3 seconderegel.. Is het niet vuil, dan eet je het op! Hondenbrokjes eten van de puppy? tja,.. een mens moet alles geproefd hebben in zijn leven toch?! Ik ben trouwens al blij als ik van mijn zoontje mag helpen om hem eten te geven!

Noem me maar een loedermoeder of hoe je me ook noemen wil,.. Ik ga voortaan wel door het leven als de “niet perfecte moeder” van een dino! Daar ben ik trouwens dolgelukkig mee 😀 En over dat niet perfect zijn: grote veranderingen komen eraan!!

Hoe vinden jullie het beeld dat wordt weergegeven op social media over het mama zijn? Laat zeker je reactie achter hier bij Mama Schrijft dat zou ik super leuk vinden ❤

44983314_718445355182304_8590747148272795648_n

2 gedachten over “Ik wou zo perfect zijn voor mijn gezin… Maar ik heb geleerd dat niet perfect juist beter is!

 1. Alles op sociale media lijkt perfect te zijn. Er is bijna niemand die iets gaat posten wat de realiteit laat zien. Dit is denk ik om die momenten (de goede) nog meer te koesteren en nog meer van te genieten omdat je er trots op bent. Dit wilt niet zeggen dat je uit de mindere momenten geen krachten haalt want het zijn volgens mij ook die momenten waar mensen sterker in hun schoenen gaan staan. Een perfecte mama bestaat er volgens mij niet. Iedereen heeft haar positieve en minder positieve kanten als mama. Maar dat maakt net voor je kind de mama die je bent voor hem/haar, en die mama is voor hem/haar perfect hoe ze is.

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve Sanne,

  Hoe jij met Vinz omgaat is mooi om te zien. Er bestaat GEEN perfecte mama, alleen maar unieke mama’s!
  Later ga je je realiseren dat al die uren wakker zijn niet voor niets zijn geweest.
  Ook ik ben nog steeds dol gelukkig als Ilano mij om hulp vraagt (helpen met zijn bord leegschrapen, haren wassen, helpen tanden poetsen..) Geluk zit in de kleine dingen en daar genieten we van, ookal is het niet altijd gemakkelijk.
  Nu, ieder huisje zijn kruisje zeggen ze he ;-)!
  Keep up the good work! Liefs, Daisy. X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s